ПОЛЗИ

Прочетете повече за ползите от лечението с барокамера!

Аутизъм

Аутизмът представлява усамотяване, самоизолиране. Аутизмът е разстройство на социалното развитие, което засяга развитието на мозъка, а от там и поведението на човек. Аутистите живеят в свой свят. 

Детска церебрална парализа

Детската церебрална парализа (ДЦП) представлява непрогресиращи двигателни промени – парези, неволеви движения, координационни нарушения и промени в мускулния тонус, които са резултат от мозъчни увреждания в предродовия, родовия и следродовия период.Към рехабилитацията на децата се добавя терапия с кислород под налягане, при което се увеличава разтворения в кръвта кислород и по този начин последният достига до тъканите. Това значително подобрява неврологичния статус на децата с ДЦП. Хипербарната оксигенация се явява елемент от целия лечебен алгоритъм при страдащи от ДЦП. На децата с ДЦП кислородът под налягане помага, като достига и насища увредените тъкани на мозъка. По този начин, след продължителни сеанси, е възможно подобрение в състоянието им, дори и раздвижване. 

Множествена склероза

В неврологията при МS е средство показало много добри резултати в западни клиники,приложен след инсулт, състоянието бързо се подобрява и по-бързо следва възтановяване.При лечение на увредени периферни нерви,като спомагателно средство.Заболяванията водят до хипоксия – липса на кислород в клетките или тъканите на органите. По силата на физични закони повишеното налягане на газа в барокамерата води до повишената му концентрация в кръвта. Кислородът прониква главно по дихателните пътища, но отчасти и през кожата. През алвеолите на белите дробове достига в крайна сметка и до кръвта. Свързва се с хемоглобина и достига всяка клетка. Кислородът действа като „метла“ в организма – обира излишните електрони в тялото и ги изхвърля с издишването. Насищането е само за времето на престоя в барокамерата, но и това е достатъчно, за да може организмът да се мобилизира срещу болестта. Пациентите с множествена склероза сякаш най-често търсят помощ в Oxy for life. За 1-2 г. може да се постигнат прилични успехи при болестта, за която пълно лечение няма. За 2 г. плаките в мозъка на млада 25-годишна жена намалели и почти изчезнали. 
 

Гангрени и рани

В основата на лечението лежи значителното повишаване на кислородния капацитет на органите и тъканите в човешкото тяло. Пациентът ляга в барокамерата и в тялото му започва да се всмуква кислород под високо налягане. Чрез кръвта и лимфата кислородът достига до всички органи и клетки, даже и при нисък брой червени кръвни телца в кръвта. Това нормализира енергийния баланс на тялото, активира възстановителните процеси, засилва кръвообращението, както и действието на определени медикаменти, които пациентът приема. Диабетното стъпало е най-честото усложнение вследствие на захарната болест. Увреждат се нервите на крайниците, влошава се храненето на тъканите, кожата става по-нечувствителна за болката и пациентът не забелязва дребните наранявания. Едно малко нараняване може да доведе до обширни и незарастващи рани, а оттам - и до некроза. 
 

Пластична хирургия

Кислородът е най-важното хранително вещество достъпно на земята. Много от днешните заболявания, както и преждевременно стареене са причинени от липсата на кислород. Кислородът е в самия център на всеки биохимичен процес в телата ни. Тялото оцелява без храна в продължение на три седмици, без вода в продължение на три дни, но без кислород само за три минути. Нашето тяло се нуждае от енергия. 90% от енергията на тялото ни идва от кислород, само 10% от храната и водата. Кислорода подхранва тялото, поддържа имунната система, унищожава токсичните вещества, и насърчава растежа на нови клетки. Днес атмосферата съдържа само 21% кислород. Само преди няколкостотин години кислорода е бил почти 35%. Кислородът е ключов компонент на оптимално физическо и психическо здраве. Адекватни нива на кислород в тялото ви ще ви държат в равновесие. Хипербарна кислородна терапия днес не се използва само за лечение на сериозни заболявания, но е широко популярен и достъпен като естествена терапия, можвща да се справи с последиците от застаряване, стрес, заболяване, нараняване или претоварване. 
 

Проблеми със слуха

Добър ефект има при Мениеров синдром и проблеми на слуховият нерв от различен произход 
 

Памет

Подобрява паметта.

Черен дроб

С много силен ефект при чернодробни увреждания и интоксикации (гъбни отравяния).

Анемия

При анемии, като помощно средство.

Стоматологично

В стоматологията при инфекции на меките тъкани на лицето (по фасциите на шийните мускули медиастенит).
 

Мозъчен инсулт

Другото, където има място за приложение въпросната хипербарна оксигинация, това са състоянията след мозъчни инсулти. Особено за исхемичните инсулти, където причината е точно запушване на кръвоносен съд, което намалява достъпа на кислород до съответни части в мозъка. При тях сравнително на много ранен етап могат да започнат терапевтичните процедури, докато при мозъчните кръвоизливи нещата са малко по-проточени във времето и по-късно се включват в програмата. При тях механизмът на получаване на самия мозъчен инсулт е по-различен и затова резултатите не са толкова добри, както при исхемичните инсулти. При инфаркт на миокарда постигаме по-бързо възстановяване след поставяне на стентове.